Νόμος της έλξης (Law of attraction)





Τα τελευταία χρόνια έχει δημιουργηθεί μια θεωρεία/μέθοδος που υπόσχεται πως μπορεί να κάνει πραγματικότητα όλα τα όνειρα και τις επιθυμίες κάποιου ανθρώπου , όσο μεγάλες κι αν είναι. Η προαναφερθείσα θεωρία/μέθοδος ονομάζετε «Ο νόμος της έλξης».

Ο νόμος της έλξης είναι μια μέθοδος εκπλήρωσης στόχων που βασίζετε στην πεποίθηση πως οτιδήποτε συμβαίνει στην ζωή μας (είτε είναι αρνητικό είτε θετικό) το έχουμε ελκύσει εμείς διαμέσου του τρόπου σκέψης και των συναισθημάτων μας. Αυτό που μας παροτρύνει να κάνουμε ο νόμος της έλξης είναι να χειραγωγήσουμε τα συναισθήματά μας, τις σκέψεις μας και τους στόχους μας ώστε να οδηγήσουν με την σειρά τους σε θετικά αποτελέσματα.

Τα συναισθήματα είναι ο θεμέλιος λίθος του νόμου της έλξης. Τα θετικά συναισθήματα μας δίνουν μεγάλη ώθηση προς την πραγματοποίηση των ονείρων μας. Τα αρνητικά συναισθήματα από την άλλη μας κρατάνε στάσιμους και ακινητοποιημένους σαν να είναι βαρίδια αλυσοδεμένα πάνω μας. Όποτε μας επισκέπτεται ένα αρνητικό συναίσθημα, οφείλουμε να το διώχνουμε και να το αντικαθιστούμε με κάποιο θετικό.



Αμέσως μετά τα συναισθήματα έρχεται ο οραματισμός. Οραματίσου  πως έχεις ήδη το αντικείμενο που ονειρεύεσαι  ή ότι έχεις ξεπεράσει ένα πρόβλημα υγείας που τυχόν έχεις. Χρησιμοποίησε τον οραματισμό κάθε πρωί που ξυπνάς και κάθε βράδυ πριν πέσεις για ύπνο. Ο οραματισμός θα προγραμματίσει το υποσυνείδητό σου ώστε να λειτουργήσει προς την εκπλήρωση των στόχων σου. Μπορείς να δημιουργήσεις έναν πίνακα οραματισμού για να σε βοηθήσει στον οραματισμό. Συγκέντρωσε φωτογραφίες ή λέξεις που να σου θυμίζουν τους στόχους σου και δημιούργησε ένα κολάζ, το οποίο μπορείς να ανανεώνεις θέτοντας νέους στόχους.